دکترسید مهدی نبی پور اشرفی » جراحی زیبایی چشم » آشنایی با عیوب انکساری چشم
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

آشنایی با عیوب انکساری چشم

افراد زیادی دچار مشکلات چشم و بینایی می‌شوند. عیوب انکساری چشم یکی از مشکلات چشمی است که باعث ضعف در بینایی و تاری می‌شود. می‌توان گفت %90 از افراد درگیر مشکلات انکساری چشم هستند. اما خوشبختانه با وجود پیشرفت در علم پزشکی و فناوری مشکلات انکساری چشم قابل درمان و کنترل هستند.

اما عیوب انکساری چیست و چگونه بر بینایی تاثیر می‌گذارد؟ در ادامه با ما همراه باشید و با عیوب انکساری به طور کامل آشنا شوید. آگاهی داشتن و کسب اطلاعات از این عیوب کمک زیادی به تشخیص و درمان سریع‌تر می‌کند.

دلایل به وجود آمدن عیوب انکساری چشم چیست؟

عیوب انکساری یکی از بیماری‌های چشمی محسوب می‌شوند. این عیب زمانی به وجود می‌آید که لایه شبکیه چشم که وظیفه دریافت نور را دارد، نتواند نور را به درستی جذب کند. در چنین وضعیتی چشم نمی‌تواند به درستی ببیند و دچار عوارضی مانند تاری می‌شود. مشکلاتی مانند پیرچشمی، آستیگماتیسم، دوربینی و نزدیک‌بینی جزو عیوب انکساری به شمار می‌روند.

تاری دید یکی از موارد عیوب انکساری

عیوب انکساری چشم چه علائمی دارند؟

عیوب انکساری در اشخاص زیادی با ایجاد علائمی خود را نشان می‌دهند. اما در بسیاری از افراد نیز ممکن است این عیوب هیچ نشانه‌ای نداشته باشند. این علائم عبارتند از:

  • تاری دید و دوبینی
  • سردرد
  • دیدن محیط اطراف به صورت مه آلود
  • خستگی چشم و احساس درد
  • ناتوانی در تمرکز

در صورت وجود هرکدام از این علائم بهتر است که به چشم پزشک مراجعه کنید و با معاینه دقیق نوع عیوب انکساری را متوجه شوید. همچنین اگر از عینک استفاده می‌کنید، ولی باز هم این علائم را دارید به این معنی است که عیوب چشمتان پیشرفت کرده‌ و لازم است که از عینک قوی‌تری استفاده کنید.

عیوب انکساری چند نوع هستند؟

عیوب انکساری چشم به چهار دسته تقسیم می‌شوند: آستیگماتیسم، پیرچشمی، دوربینی و نزدیک‌بینی. هر کدام از این عیوب را می‌توانید با کمک پزشک کنترل و درمان کنید. در بسیاری از مواقع با زدن عینک، مشکل پس از چند سال به طور کامل رفع می‌شود. اما گاهی اوقات نیز درمان کامل این عیوب به عمل‌هایی مانند عمل لیزیک نیاز دارد که به طور کامل رفع شوند. در ادامه به بررسی هرکدام از این عیوب می‌پردازیم.

پیرچشمی

پیرچشمی معمولا بعد از چهل سالگی رخ می‌دهد. این مشکل باعث سفتی عدسی چشم شده و درنتیجه عدسی انعطاف‌پذیری خود را از دست می‌دهد و چشم دچار عیب انکساری می‌شود. پیرچشمی باعث اختلال در تمرکز شده و مواردی مانند دیدن و خواندن نوشته‌های نزدیک را دشوار می‌کند. پیرچشمی معمولا با استفاده از عینک متناسب با چشم‌ها قابل کنترل است.

پیرچشمی یکی از عیوب انکساری

نزدیک‌بینی یکی‌دیگر از عیوب انکساری چشم

نزدیک‌بینی باعث تاری اجسام دور می‌شود. این عیب انکساری باعث می‌شود که تصاویر بر پرده جلویی شبکیه چشم ایجاد شوند، در نتیجه تاری در بینایی به وجود می‌آید. نزدیک‌بینی معمولا ارثی است و کودکان بیشتر از بقیه دچار آن می‌شوند. یکی از علائم این مشکل سردرد است، پس اگر با سردرد و تاری دید مواجه شدید، بهتر است که به چشم پزشک مراجعه کنید.

دوربینی در عیوب انکساری

دوربینی دقیقا برعکس نزدیک‌بینی است. در این عیب انکساری، تصاویر بر پرده پشتی شبکیه چشم تشکیل شده و درنتیجه باعث تاری دید هنگام مشاهده اجسام می‌شود. دوربینی نیز معمولا ارثی بوده و ممکن است از کودکی آشکار شود و تا بزرگسالی ادامه یابد. در صورتی که علائمی مانند سردرد و خستگی چشم را در خود مشاهده کردید، بهتر است به چشم پزشک مراجعه کنید و برای اطمینان از سلامت چشم‌ها معاینه شوید.

آستیگماتیسم

آستیگماتیسم باعث می‌شود که قرنیه چشم دچار انحنای نامتقارن شود و خمیدگی قرنیه در همه جهات یکسان نباشد. آستیگماتیسم باعث تاری دید در همه جهت‌ها می‌شود. از علائم این عارضه می‌توان به تاری دید شدید و عدم تمرکز اشاره کرد. آستیگماتیسم معمولا با زدن عینک و لنز به صورت موقت برطرف می‌شود و برای درمان قطعی و همیشگی به عمل لیزیک نیاز دارد.

معاینه چشم چگونه است؟

معاینه چشم و تشخیص عیوب انکساری کار بسیار آسانی است و معمولا پیشنهاد می‌شود که همه افراد هر شش ماه یک‌بار آن را انجام دهند. برای معاینه و تشخیص سلامت چشم، پزشک ابتدا از شما می‌خواهد که با یک چشم خود به صفحه حروفی که مخصوص معاینه است نگاه کنید و جهت‌ها را تشخیص دهید. پس از آن چشم‌پزشک به وسیله دستگاه مخصوص معاینه چشم، بررسی‌های نهایی را انجام می‌دهد و سپس نتیجه نهایی را اعلام می‌کند.

روش‌های درمان عیوب انکساری چشم

متداول‌ترین روش برای کنترل عیوب انکساری استفاده از عینک است. پزشک برای اصلاح مشکل پس از انجام معاینات، شماره عینک متناسب با چشمانتان را تشخیص می‌دهد که با استفاده از این عینک می‌توانید بینایی واضحی داشته باشید. روش دیگر برای رفع تاری دید استفاده از لنز است. لنز صفحه کوچکی است که روی قرنیه چشم قرار می‌گیرد، با استفاده از این لنز می‌توانید عیوب انکساری چشم خود را اصلاح کنید.

جراحی با لیزر یکی از بهترین روش‌های درمانی

جراحی با لیزر که به عمل لیزیک مشهور است، یکی از بهترین روش‌های درمانی برای اصلاح عیوب انکساری است. این جراحی تمامی عیوب انکساری را برطرف می‌کند و پس از آن نیازی به استفاده از لنز و عینک نیست. در این روش با لیزر یکی از لایه‌های اولیه قرنیه تراشیده شده و مشکلات عیوب انکساری برطرف می‌شود. پس اگر به دنبال روشی مطمئن برای درمان مشکلات چشم خود هستید، عمل لیزیک انتخاب بسیار مناسبی است.

جراحی با لیزر

کلام آخر

با پیشرفت علم پزشکی بسیاری از مشکلات و بیماری‌های چشمی قابل درمان هستند. عیوب انکساری چشم یکی از مواردی است که بیشتر افراد را درگیر خود کرده است. اما خوشبختانه می‌توان با استفاده از روش‌های درمانی و نکات پزشکی این عیوب را کنترل یا درمان کرد. در این مقاله تلاش کردیم که همه مشکلات مربوط به عیوب انکساری را به طور کامل شرح دهیم و شما را از علائم و روش‌های درمانی این مشکلات آگاه کنیم.

فراموش نکنید که در صورت مشاهده هرکدام از علائم عیوب انکساری در خود بهتر است هرچه سریع‌تر به چشم پزشک مراجعه کرده و از پیشرفت این عیوب جلوگیری کنید. این مشکل با استفاده منظم از عینک و روش‌های درمانی دیگر به راحتی قابل کنترل و درمان است.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *