خلاصی و رها شدن از عینک طبی دغدغه بسیاری از افراد است که به هر دلیلی مجبورند عینک بزنند. امروزه عمل های جراحی برای برداشتن عینک توسط بهترین متخصص و جراح چشم انجام می شود که به آن جراحی رفع عیوب انکساری چشم نیز گفته می شود. عمل های مختلفی برای حل مشکل دوربینی، نزدیک بینی و یا آستیگماتیسم بر روی قرنیه چشم انجام می شود. البته برخی فاکتورهایی برای اینکه متخصص چشم بداند این عمل برای رهایی شما از عینک مفید است یا خیر وجود دارد که جراح قبل از عمل بررسی های لازم را انجام می دهد. در ادامه این مقاله عمل های جراحی چشم را که برای رفع عیوب انکساری انجام می شود، شرح خواهیم داد.
فهرست محتوا
عمل های جراحی برای برداشتن عینک
قبل از عمل جراحی برای برداشتن عینک، باید برخی فاکتورها بررسی شوند تا بدانید که نتیجه عمل موفقیت آمیز خواهد بود و صد درصد از عینک خلاص می شوید. ابتدا باید نوع عیوب انکساری چشم و نمره چشم بررسی گردد. بعد از معاینه و مشاهده تصاویر چشم، سن و اینکه نزدیک بین، دوربین و یا آستیگمات هستید، مشخص خواهد شد که کاندید مناسبی برای عمل جراحی هستید یا خیر.
از دیگر فاکتورها این است که حداقل 12 ماه نمره عینک فرد تغییر نکرده باشد، در غیر این صورت احتمال کمی دارد که بعد از جراحی بینایی شما تغییری کند. درنتیجه ممکن است دوباره به عینک نیاز داشته باشید.
عمل جراحی لیزیک چشم
عمل جراحی لیزیک یکی از محبوب ترین عمل هایی است که برای بهبود بینایی و رفع اشکالات انکساری انجام می شود. جراحی لیزیک به این صورت است که لایه ای نازک از قرنیه که فلپ نام دارد، برداشته می شود و عمل لیزر روی چشم انجام می شود. پس از اتمام، لایه برداشته شده در جای خود قرار داده می شود. مدت زمان عمل جراحی حدودا 5 دقیقه طول می کشد.
این نوع جراحی مزایای زیادی دارد که می توان به بهبود سریع دید، درد کمتر و دوره نقاهت کوتاه، عدم نیاز به بخیه و بانداژ و هزینه مناسب اشاره نمود. تغییراتی که در جراحی لیزیک روی چشم انجام می شود غیر قابل بازگشت است.
در صورتی که متخصص و جراح چشم از تکنیک های نامناسبی برای جراحی استفاده کند و تجربه کافی نداشته باشد، ممکن است باعث عوارض جانبی شود. عوارضی مانند تاری دید، خستگی و خشکی چشم، مشکل بینایی در شب ها، عفونت قرنیه، آستیگمات شدن چشم ها و… ممکن است رخ دهد. بنابراین حتما در انتخاب جراح دقت کنید تا تجربه و مهارت کافی در عمل لیزیک داشته باشد.
عمل فمتولیزیک نیز برای رفع عیوب انکساری چشم انجام می شود که بسیار شبیه عمل لیزیک است و تفاوت آن در تهیه فلپ قرنیه می باشد.
عمل لازک چشم برای برداشتن عینک
عمل لازک بسیار شبیه عمل جراحی لیزیک است و تقریبا ترکیبی از دو عمل جراحی لیزیک و PRK است که هدف آن درمان نزدیک بینی، دوربینی و آستیماتیسم می باشد. عمل جراحی لازک به این صورت است که اشعه ای به سطح قرنیه وارد می شود و لایه ای از آن را تراش می دهد. چون چشم یک عضو حساس و حیاتی بدن است، این عمل حساسیت زیادی دارد و حتما باید جراح در انجام این عمل تجربه و تسلط کافی داشته باشد.
متخصص چشم پس از بررسی های لازم روی چشم تشخیص می دهد که آیا چشم شما نیاز به جراحی لازک دارد و اینکه عیوب آن قابل رفع است یا خیر. معمولا از مزایای این عمل جراحی می توان به میزان موفقیت بالا در بهبود وضعیت و مشکلات چشم، عدم نیاز به عینک و درمان عیوب انکساری چشم مانند دوربینی، نزدیک بینی و آستیگماتیسم اشاره نمود.
برخی افراد بنا به شرایطی که دارند، نمی توانند تحت عمل جراحی لازک قرار بگیرند. افرادی که قرنیه بسیار نازکی دارند، مردمک چشم هایشان بیش از اندازه بزرگ است، افرادی که نوسانات بینایی آن ها زیاد است، زنان باردار و افراد مبتلا به خشکی چشم شرایط انجام عمل جراحی لازک را ندارند. این مورد را متخصص چشم پس از معاینه و بررسی آزمایشات فرد تشخیص می دهد.
عمل جراحی لازک نیز مانند تمام عمل های جراحی ممکن است عوارض جانبی داشته باشد که بستگی به میزان تجربه و مهارت متخصص چشم کاهش می یابد. خشکی چشم، سوزش، کاهش تیزبینی و دید به صورت هاله ای از عوارض جانبی این نوع عمل می باشند.
عمل PRK برای حذف عینک
یکی دیگر از انواع عمل های جراحی که برای درمان نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم و برداشتن عینک استفاده می شود، عمل جراحی پی آر کی PRK است. این نوع عمل قبل از رایج شدن روش لیزیک بیشتر استفاده می شد که حدودا 10 دقیقه برای هر چشم طول می کشد. دوره نقاهت این عمل جراحی حدودا چند روز است و نسبت به دوره نقاهت جراحی لیزیک طولانی تر است.
این نوع عمل جراحی به این صورت است که ابتدا از پماد و قطره های موضعی برای بی حس کردن چشم استفاده می شود. سپس لایه نازکی از قرنیه تراشیده و برداشته می شود و اقدامات لازم صورت می گیرد.
نسبت به عمل جراحی لیزیک و لازک، عمل پی آر کی مزایایی دارد که شامل دقت بالا در اصلاح عیوب انکساری چشم، نداشتن عارضه ناشی از ایجاد فلپ، قابلیت انجام عمل روی قرنیه نازک و کوتاه بودن زمان عمل جراحی می باشد.
این نوع عمل جراحی بسیار کم خطر است و عوارض جانبی بسیار کمی دارد. از عوارض آن می توان به حساسیت به نور، تغییر میزان بینایی در طول روز، افتادگی پلک ها و ایجاد لک و اسکار بر روی قرنیه چشم اشاره نمود. عمل PRK درد بیشتری دارد و نتیجه آن در مدت طولانی تری نمایان می شود.
عمل اسمایل چشم
این نوع عمل جراحی، از جدیدترین روش ها برای رفع عیوب انکساری چشم مانند نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم می باشد. عمل جراحی اسمایل چشم روشی یک مرحله ای و غیر تهاجمی است. در روش جراحی اسمایل چشم جراح یک برش 3 میلی متری در قرنیه ایجاد می کند و هیچ گونه فلپی روی قرنیه ایجاد نمی شود در نتیجه عارضه ای در زمینه فلپ ایجاد نمی گردد. در عمل جراحی اسمایل، خشکی چشم کاهش می یابد و روشی کاربردی و مطمئن است.
کاهش عوارض در روش های جراحی فوق بستگی به میزان مهارت و تجربه جراح چشم دارد که در انتخاب او باید دقت لازم را داشت. حتما ویژگی های بهترین جراح چشم را بخوانید تا اطلاعات کافی در انتخاب خود داشته باشید. جراح و متخصص چشم بهترین روش برای عمل برداشتن عینک را با توجه به شرایط فرد تشخیص می دهد، بنابراین حتما با متخصص باتجربه قبل از عمل مشورت نمایید.
در این مقاله در خصوص روش های جراحی برداشتن عینک مطالبی را برای شما عزیزان بیان نمودیم که امیدواریم مفید باشد.
در صورتی که نیاز به مشاوره دارید می توانید با شماره تلفن های 01732369060 و 09102007297 تماس حاصل نمایید و وقت مشاوره با دکتر سید مهدی نبی پور اشرفی جراح و متخصص چشم تنظیم نمایید. همچنین اگر سوالی در زمینه روش های جراحی برداشتن عینک و رفع عیوب انکساری چشم دارید می توانید در انتهای همین مقاله بخش نظرات، آن را با دکتر نبی پور اشرفی مطرح کنید.
۰ دیدگاه